Athlete Sports Academy

Om Athlete Sports Academy

Först och främst vi vill bakom AthleteSportsAcademy.se klargöra att vi inte har någonting med Athlete Sports Academy att göra. Vi varken jobbar där eller har varit delaktiga i akademin. Däremot har vi ett brinnande intresse för sport och ungdomar i allmänhet och Athlete Sports Academy i synnerhet. Vi är fascinerande och väldigt imponerande utav utbildningsbolaget Athlete Sports Academy. Och deras stöttning för ungdomarnas och deras idrott och hälsa i Stockholms-området.

Vi bakom denna hemsida kan tycka att akademin inte fått den uppskattning de förtjänar. Och vill därmed marknadsföra detta otroligt varma företag med det stora hjärtat för vår framtid. Som alla vet så leder idrotten tidigt bort barn och ungdomar från stök och bråk. Och är den absolut perfekta vägledningen i livet. I idrottens värld får barn och ungdomar tidigt lära sig om respekt och värdegrunds-frågor som är väldigt aktuella i Sverige 2018. 

Denna idrottsakademi står för alla värdegrundsfrågor och utbildningar som vi bakom denna hemsida också står för. Vi vill uppmärksamma idrotten och hälsan för ungdomarna i Stockholms-området. Vi känner att det är ungdomarna är påväg åt fel håll och anser därför att det är av största vikt att plocka upp dem tidigt. Vilket vi anser Athlete Sports Academy är på rätt väg att göra. De har mycket arbete framför sig och behöver mycket hjälp av kommunerna i och omkring Stockholm.

Athlete Sports Academy

Ingen är stark ensam utan det är tillsammans vi ska arbeta framåt. Det är trots allt dagens barn och ungdomar som snart ska leda det här landet och ta hand om oss gamlingar. Som det ser ut nu i Sverige 2018 så har vi mycket att jobba på och ett väldigt långt arbete framför oss. Därför måste vi ta tag i denna fråga nu med detsamma. För kriminaliteten kryper allt längre ner i åldrarna i våra storstadsområden. 

Athlete Sports Academy gör ett stort arbete genom att sponsra och äga olika skolor i Stockholm. Allt från grundskolor till professionella gymnasium. Bland annat Almaskolan som är en grundskola med idrottsinriktning som ligger beläget alldeles intill Östermalms IP. Athlete Sports Academy drivs av ett gäng med stor kompetens inom entreprenörskap och företagande inriktat till idrottens värld. Alla ledare inom företaget har inte erfarenhet från idrottens värld utan många besitter även kunskaper hur en skola ska sköta rent teoretiskt och praktiskt. 

Stockholms Idrottsgymnasium

Stockholms Idrottsgymnasium är en av skolorna som Athlete Sports Academy äger i Stockholmsområdet. Detta Idrottsgymnasium är en högt ansedd gymnasieskola som startade som en liten skola redan 2007. Och har snabbt ökat i elevantal och blivit en väldigt populär skola för landets idrottstalanger och motionärer. Från början erbjuds en Samhällsvetenskaplig linje samt en med Idrottsinriktning. Men redan efter några år erbjuder Stockholms Idrottsgymnasium även ett Naturvetenskapligt program samt ett Ekonomiprogram vilket innebär att det finns någonting för alla oavsett nivå i idrott och intresse utanför.

Detta gymnasium som är beläget i Roslagstulls fina campus-område alldeles intill Kungliga Tekniska Högskolan och som ofta kallas för Albanova är ett gymnasium för de eleven som vill kombinera studier med sin favoritidrott. Trots sitt centralt belägna läge så erbjuder denna skola fantastiska platser att utföra sin idrott på. Alldeles intill skolan ligger till exempel härliga Lill-Jansskogen. En skog med sitt natursköna geografiska läge och grönska är perfekt för eleverna att ta en promenad i eller bara andas in den fräscha luften.

Förutom den grönskande Lill-Jansskogen så erbjuder skolan sina elever att träna på några av Stockholms bästa idrottsanläggningar. Nämligen Kungliga Tennishallen, KTH-hallen, Tennisstadion, Stadion, GIH, SALK-hallen och Östermalms IP. Genom att erbjuda dessa otroliga idrottsplatser gör skolan till en väldigt attraktiv plats att spendera sina tre studieår på. Föredrar du spela basket så går även det bra.

Som ni förstår kan skolan erbjuda sina elever en mängd olika idrotter. Som man lätt kan tro så tar inte skolan in enbart elitidrottsmän och kvinnor utan även så kallades motionärer som enbart vill utföra sin idrott på hobbynivå. Trots det så har det genom åren såklart gått en hel del elitsatsande ungdomar som sedan nått den absoluta Sverige-toppen i en rad olika idrotter. På Stockholms Idrottsgymnasium förespråkar de idrott i alla dess former. 

Ett citat som ofta upprepas är följande:

”På Stockholms Idrottsgymnasium får du den allra bästa mixen av undervisningsformer för ditt fortsatta liv som idrottare, som student på högskolan eller som yrkesverksam i din önskebransch!”

Vilket är ganska så talande för detta magnifika svenska gymnasium. Stockholms Idrottsgymnasium har ökat antalet elever nio år i rad vilket vittnar om skolans popularitet samt kunskapsnivå. Skolans ledare anser fortfarande att de håller sitt utförande på en personlig nivå där alla elever betyder lika mycket och får lika mycket uppskattning och hjälp med sin skolgång. Att eleverna ska lämna skolan med godkänt betyg är prioritet ett!

Så arbetar Athlete Sports Academy

På detta gymnasium vill de inte enbart att eleverna satsar på sin specialidrott och bli framgångsrika där. Skolans tanke och arbetssätt handlar om så mycket mer. Här vill de även att eleverna ska växa som människor och vara förebilder åt andra personer inom både idrotten och samhället. Att bli en drivande gruppmedlem är en av våra högsta prioriteringar. Men samtidigt vara verksam på individnivå och utveckla sitt tänkande på flera olika plan. Här kombinerar de väl utbildade lärarna en traditionell salsundervisning med flera olika projekt som eleverna själva blir väl delaktiga i. Allt för att hjälpa eleverna att uppnå en helhetsbild över undervisningen och inte bara sitta i en skolbänk och lyssna på en lärare som undervisar. 

Lärarna har utvecklat läroplanen och lånat in det bästa ur många olika pedagogiska modeller och gjort det till sin egen lärostil. Vilket har visat sig varit väldigt uppskattat och framförallt enormt utvecklande för eleverna. Eleverna på Stockholms idrottsgymnasium ska lära sig förstå sin egen fulla potential och bevisa för sig själva att ingenting är omöjligt. Vilket många av våra tidigare elever har visat. Som blivit framgångsrika i dels sin specialidrott men även i sitt yrkesverksamma liv. 

För att öka elevernas lust och inspiration bjuder skolan därför årligen in flertalet kända föreläsare från intressanta yrkesliv och självfallet kända idrottare som får berätta sina livsresor. Vilket förhoppningsvis ska bli en extra morot för skolans elever. I undervisningen innebär en hel del användande av datorer. Alla våra elever får varsin dator. Men med det teoretiska blandas en hel del praktiska övningar. Allt från att eleverna ska lära sig tala och redovisa inför grupp till små enskilda samtalsprov både teoretiskt och praktiskt. Med hjälp av Athlete Sports Academy och Stockholms Idrottsgymnasium så får eleverna en perfekt mix av undervisning och fysiskt utförande.

Skolans värdegrunder

På Stockholms Idrottsgymnasium utbildas inte bara eleverna till fysiskt och mentalt förberedda unga idrottare utan även till drivande och kritiskt tänkande människor med stor empatisk förmåga. En individ som kan tänka individanpassat, utvecklat en god människosyn och visar stor förståelse för alla människors lika värde. Oavsett kön, resurser, åsikter, bakgrund, läggning med mera. Här ska våra elever efter tre år i skolbänken kunna ta hand om och leda en grupp och vara en god förebild i alla sammanhang.

En ansvarstagande människa som fått rätta förutsättningar för att kunna lyckas i såväl yrkes- som idrottsliv. Utifrån dessa punkter arbetar hela skolan från golv till tak. Vilket vi på Athletesportsacademy.se fullkomligt står bakom till punkt och pricka. Vi håller med företag och skolan i det mesta som de vill lära ut till Stockholms elever.

Här kan ni läsa vad vi tror om framtiden för Athlete Sports Academy. Och föredrar ni ett av nätets bästa casino guider så kan vi varmt rekommendera ebranding.me

Copyright © All Rights Reserved. athletesportsacademy